Luchtvaartrecht en transportrecht

Key contact(s)

Athena Law & Strategy is zeer actief in de sector van het transportrecht met een bijzondere en specifieke ervaring inzake luchtvaartrecht.  Het is zo dat Athena Law & Strategy verschillende luchtvaartmaatschappijen en andere belangrijke actoren inzake luchtvervoer van goederen vertegenwoordigt en adviseert.  Onze ervaring is gevarieerd en wij komen regelmatig tussen voor de rechtbanken voor geschillen tussen maatschappijen en hun passagiers (annulering, vertraging, verlies van bagage, …) maar eveneens voor de geluidsproblematiek.

Onze advocaten zijn tussengekomen in verschillende grote luchtvaartcatastrofes, waarbij zij ofwel luchtvaartverzekeraars ofwel familieleden van slachtoffers verdedigden.  Wij hebben eveneens een zeer goede kennis inzake productaansprakelijkheid binnen de luchtvaart en de aansprakelijkheid van onderhoudsfirma’s of luchthavenuitbaters.

Athena Law & Strategy behandelt de procedures, zowel voor de Belgische als buitenlandse rechtbanken, inzake luchtvaartongevallen of goederenbeschadiging tijdens het luchtvaarttransport.  Wij genieten eveneens een grote ervaring voor alle vragen met betrekking tot de sportluchtvaart (parachutisme, ULM, …).

De praktijk van Athena Law & Strategy beperkt zich niet tot het luchtvaartrecht, maar wij komen eveneens tussen in dossiers inzake transport over zee, spoor en de weg.